2010-08-21 43 views
原本諗住去群記食午餐,點知大頭蝦冇睇到開舖時間,太早去到...唔打算等兩個鐘,所以諗住响附近搵食算數。由於冇睇過食評,都唔知邊間好,見呢度人山人海,應該唔會太差啩~~!叫咗個鳯爪排骨蒸飯套餐,包油菜同凍熱飲品,於是叫咗菜心同凍檸茶。太太食唔到群記清湯腩,所以叫咗呢度o既清湯腩米粉,同樣加咗杯凍檸茶。蒸飯飯底係粒粒飯,唔會蒸到"爛pat pat",值得一讚。排骨幾瘦同幾有肉味,鳯爪味道都ok但就細隻咗啲(可能係自己貪心咗啲)。清湯腩米,腩肉肥瘦適中,米粉份量比較少,而湯底亦油咗啲。油菜o既菜心好甜,而且以套餐嚟話,都算幾大碟,又要讚一讚。凍檸茶合格,唔澀!不過,冇乜茶味,個人覺得偏淡。早、午餐中間時段都咁多人,都幾得人驚。坐就真係唔係幾舒服,好迫吓。好在落單、上菜都好快手,服務攞返啲分!
唔打算等兩個鐘,所以諗住响附近搵食算數。

蒸飯飯底係粒粒飯,唔會蒸到"爛pat pat",值得一讚。
)。

清湯腩米,腩肉肥瘦適中,米粉份量比較少,而湯底亦油咗啲。

油菜o既菜心好甜,而且以套餐嚟話,都算幾大碟,又要讚一讚。

凍檸茶合格,唔澀!不過,冇乜茶味,個人覺得偏淡。

早、午餐中間時段都咁多人,都幾得人驚。
坐就真係唔係幾舒服,好迫吓。
好在落單、上菜都好快手,服務攞返啲分!
排骨飯
粒粒可見
清湯腩米
算大大碟o既油菜
凍檸茶
2010-08-21
$27 (Lunch)
排骨飯
粒粒可見