2024-08-18 251 views
見到酒樓你會諗起咩?🧠💭我就會諗起細個一放假就會同屋企人去飲茶👵🏻👴🏻👨🏻👩🏻👦🏻👧🏻牡丹金閣都係由細食到大嘅🫖🍵🍽️突然心血來潮❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥甘擇日不如撞日,撞日不如今日🛎️「得閒飲茶」唔係得個講字嘅 !📢「Just Do It」✔️📌迷你點心拼盤🦐一個點心拼盤有齊曬養顏紅棗糕、潮州蒸粉果、薑汁雞包仔、蟹子燒賣王同牡丹蝦餃皇,每款食一件就唔使食幾籠咁多,甘岩胃仔細細嘅女仔📌藥膳浸雞腳🐔🦵🏻 $29.8D 藥膳勁濃郁,所有雞腳都浸到入曬味📌雞絲滑粉卷🐓 $23.8果然好滑捋捋,一食就由喉嚨滑到落肚仔📌蒜蓉蒸鮮魷🦑 $28.8好重蒜蓉味嘅鮮魷,有粉絲墊底,好飽肚📌魚肚滑雞扎🐟🐤 $31.8冬菇、雞件、魚肚、芋頭同腐皮夾埋一齊,索曬啲湯汁,好正📌鮮蝦腐皮卷🦐 $28.8勁多蝦,熱辣辣、脆卜卜📌安蝦鹹水角🦐 $18.8岩岩炸好,外皮脆口,裡面Q彈,夾埋鹹鹹嘅餡料,好惹味📌鳳爪排骨飯🐔🐷 $20.8 &📌北菇滑雞飯🐓 $20.8細個一飲茶就會聽到d 姐姐推住車仔大叫「鳳爪排骨飯」、「北菇滑雞飯」,好似係酒樓食特別好食📌蔥花炸兩腸 $28.8炸兩腸粉皮薄又滑,油炸鬼👻甘鬆脆,口感豐富📌茶芥🫖 每位
見到酒樓你會諗起咩?🧠💭
牡丹金閣都係由細食到大嘅🫖🍵🍽️
突然心血來潮❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
甘擇日不如撞日,撞日不如今日🛎️
「得閒飲茶」唔係得個講字嘅 !📢
「Just Do It」✔️

📌迷你點心拼盤🦐

📌藥膳浸雞腳🐔🦵🏻 $29.8
D 藥膳勁濃郁,所有雞腳都浸到入曬味

📌雞絲滑粉卷🐓 $23.8
果然好滑捋捋,一食就由喉嚨滑到落肚仔

📌蒜蓉蒸鮮魷🦑 $28.8
好重蒜蓉味嘅鮮魷,有粉絲墊底,好飽肚

📌魚肚滑雞扎🐟🐤 $31.8
冬菇、雞件、魚肚、芋頭同腐皮夾埋一齊,索曬啲湯汁,好正

📌鮮蝦腐皮卷🦐 $28.8
勁多蝦,熱辣辣、脆卜卜

📌安蝦鹹水角🦐 $18.8
岩岩炸好,外皮脆口,裡面Q彈,夾埋鹹鹹嘅餡料,好惹味

📌鳳爪排骨飯🐔🐷 $20.8 &📌北菇滑雞飯🐓 $20.8

📌蔥花炸兩腸 $28.8
炸兩腸粉皮薄又滑,油炸鬼👻甘鬆脆,口感豐富

📌茶芥🫖 每位$12x2=$24

🫦食緊嘅時候見到侍應捉啲龍蝦鬼咁生猛,搞到我下次都想試返個龍蝦伊麵先得🦞

💸 連加一total $320

P.S. 原來門口仲可以D外賣點心㗎,外賣返屋企食或者第日帶飯都ok🍽️

📍牡丹金閣 (天慈商場) (天水圍)
天水圍天喜街9號天慈商場1樓110號舖

#牡丹金閣