2024-08-16
聽到朋友講過呢間係天慈商場*牡丹金閣*食物都唔錯🤔今日去咗試吓、去到酒樓入到去11點、都仲有好多客人差唔多爆哂😯、整間酒樓每一枱距離都唔算近坐著感覺都唔錯、每一款食物都算好有水準我覺得都幾好☺️!.迷你點心拼盤 $32.8呢一款點心拼盤都幾抵食🤔、一次過食到5款不同點心🤭、有牡丹蝦餃皇、 蟹子燒賣皇 、薑汁雞包仔外皮軟綿好香雞肉味😙、潮州蒸粉果外皮煙糯餡料豐富啖啖口感、 養顏紅棗糕入口煙糯甜度適中、每一款都好食、尤其是有兩款牡丹蝦餃皇皮薄通透感軟糯、蝦肉鮮甜爽口😋、蟹子燒賣皇賣相吸引🤤、啖啖口感味道美味好正、兩款夠哂大隻😯!.鮑魚燒賣皇 $30.8呢一款一籠兩件鮑魚燒賣皇望著夠哂吸引🤤、有兩隻鮑魚仔入口煙韌美味😋、配埋燒賣皇口感豐富雙重享受🤭!.名醬蒸鳳爪 $22.8呢一碟醬蒸鳳爪好有地道風味、整碟係店家用咗自家製醬汁而製、食到入口鳳爪外皮鬆軟😋、味道特別完全入哂味!.安蝦鹹水角 $17.8呢一款安蝦鹹水角都係好有全統風味🤔、整隻鹹水角漲卜卜外皮甘香脆薄😚口感煙糯、包裏美味嘅饀料入口都好好食😋!.櫻花蝦海皇炒飯 $98呢一碟櫻花蝦海皇炒飯賣相睇得吓🤔、整碟配料夠哂豐富色澤吸引🤤、金黃一粒
迷你點心拼盤 $32.8
兩款夠哂大隻😯!
鮑魚燒賣皇 $30.8
名醬蒸鳳爪 $22.8
安蝦鹹水角 $17.8
呢一款安蝦鹹水角都
櫻花蝦海皇炒飯 $98
呢一碟櫻花蝦海皇炒飯賣相睇得吓
🤔、整碟配料夠哂豐富色澤吸引🤤、金黃一粒粒炒飯啖啖口感、配埋櫻花蝦香味蝦仁爽口😋其它配料混合、啖啖美味又好食又唔油膩!
流沙奶黃包 $26.8
呢一籠流沙奶黄包一籠三個、傳統味道入口外皮軟綿綿😚、裏面香甜咬開金黃流沙、超多流沙汁液😯啖啖滿足感🤭!
滋補紅棗糕 $18.8
宮廷桂花糕 $22.8
呢兩款糕點好有傳統風味🤔、整碟桂花糕有三件、每件都有兩層上面通透清香桂花😚啖啖清甜、下面啖啖奶香味兩者都夾好好食、紅棗糕紅褐色賣相、入口啖啖濃濃紅棗香甜😋、口感煙糯夠哂滋潤甜度恰恰好!