2021-09-04 695 views
平日係九龍灣返工,想食麻辣野係一件好難既事,所以見到呢間鋪頭專係食川菜都非常有期望。款式種類都好多,唔少得酸辣粉、擔擔面、牛肉麵、紅油抄手等。見到張相碗酸辣粉好似好吸引,即管嗌咗一碗嚟試吓。單人套餐連小食$69,小食就嗌咗蒜泥白肉。▪️酸辣粉呢間鋪頭嘅酸辣粉湯頭好鹹,一味死辣,仲要係用乾辣椒碎(從來未試過食酸辣粉係會落乾辣椒碎),成碗薯粉油到不得了,薯粉吸哂啲油,每食一啖都係油!食咗幾啖完全冇再食,實在太難食了!▪️蒜泥白肉蒜泥白肉面頭一樣落左呢種乾辣椒碎(唔明點解蒜泥白肉都會落),乾辣椒碎破壞晒蒜泥白肉嘅味道同口感,又係食咗兩啖冇食!成餐飯冇食過啲乜,完全係覺得中伏!希望見到呢篇食評嘅你,唔好好似我咁中伏😢📍山城小麵九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓Foodeli S10號舖

▪️酸辣粉

▪️蒜泥白肉

📍山城小麵
2021-06-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)