2023-07-06
大角咀新沙洞大排檔以復古風裝修為主,亦沿用韓國大排檔環境作概念,門口貼滿海報,裡面有霓虹燈管令人目不轉睛💜💙💚✿ 新沙洞炸物拼盤 $98炸物拼盤有炸芝士條🧀炸紫菜粉絲卷、炸餃子🥟、炸年糕。芝士條裡面甜甜哋原來有蕃薯蓉🍠紫菜粉絲卷好正,兩樣野夾埋一齊原來系咁好味😋餃子豚肉加蔬菜大大隻有咬口。✿ 新沙洞炸雞全份(蒜蓉醬油味) $168新沙洞招牌炸雞可選甜辣/ 蒜蓉醬油/ 柚子,揀咗蒜蓉醬油,蒜蓉醬油味十足🤎雞肉大大件加醬汁夠入味。✿ 海鮮葱煎餅 $102最近食過一間韓國餐廳海鮮煎餅超級多蔥😵💫呢間海鮮煎餅好彩蔥吾會太多反而啱我。海鮮有魷魚🦑蝦肉🦐煎餅亦煎得好香口吾油膩。✿ 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) $88飲特飲最怕死甜,事先remarks咗飲品想盡量少甜,餐廳好好完全做到👍🏼 草莓牛奶淡淡草莓味🍓香甜感覺為食咗炸物菜式解膩。蜂巢帶有濃厚蜜糖香🐝🍯
✿ 新沙洞炸物拼盤 $98
✿ 新沙洞炸雞全份(蒜蓉醬油味) $168