2019-07-10 53 views
平時比較少嚟大角咀呢一區,今日因為就朋友放工,所以嚟咗呢度覓食!呢一區嘅餐廳都幾有特色,我哋今晚就揀咗食德國菜啦!原本見到個全日優惠好抵,想同朋友啤一啤佢,可惜佢哋兩個聽日都要返早,所以唯有下次先啦!餐牌都幾多選擇,我哋太肚餓嘅關係,叫咗好多嘢西班牙火腿配凱撒沙律呢個沙律好清新,而火腿味道濃,配合埋嘅時候味道啱啱好,做頭盤一流!好開胃!香草醬煙肉三文魚意粉好懷念香草醬嘅味道啊!以前係歐洲嘅時候經常都會食呢一個醬嘅pasta,但香港就比較少餐廳會用呢一個醬。配合埋煙三文魚嘅味道,呢個意粉調味啱啱好,唔會過鹹,唔錯!德國豬手配酸菜及薯仔沙律食德國菜又點可以唔嗌德國豬手呢!呢一個豬手上枱嘅時候熱辣辣,證明係新鮮製造。而且層皮炸得好鬆脆,而入面嘅肉仍然係香嫩可口,非常唔錯!德國超級香腸拼盤另一個signature嘅德國菜一定係德國香腸!呢幾條德國香腸唔會醃得太鹹,配合埋酸菜一齊食,好味!呢一個晚餐令我回想起係德國旅行嘅時光,好懷念啊!

西班牙火腿配凱撒沙律

香草醬煙肉三文魚意粉

德國豬手配酸菜及薯仔沙律

德國超級香腸拼盤

呢一個晚餐令我回想起係德國旅行嘅時光,好懷念啊!
Type of Meal
Dinner