2019-09-08 264 views
最近好想食德國豬手,係滙豐做嘅朋友推介大咀角呢間 Das Bier比我。所以book定位,放工去搵食😬店舖小小,門外有坐椅,飲下啤酒應該幾正。小店設計都幾舒服,因為我食嘢會「先食環境」。我為豬手而來,必點,朋友選了德國腸、啤酒,這是滿滿的德國餐🤣1️⃣德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 >>豬手非常大隻,會切埋才上枱,皮是脆身的,即使後來放涼了還是脆,味道不過鹹。Honey Mustard 是絕配。 >>酸菜不太鹹或酸,味道剛好。 ps. 朋友說白豬手好好食,仲有鹹蛋黃豬手好特別,下次試。因為這次就是想吃香口嘢。2️⃣德國香腸拼盤 >>有多種香腸,其實種類我不太會分,但不太鹹,適合我的口味。(因為有些店的德國腸是非常鹹的) >>一樣是配有酸菜及薯……條 >>餐牌圖片是配薯角,如跟薯角會更吸引 3️⃣Stella Artois >>原本想點 Das Bier Large, 但因為最近promoting, 啤酒有些是指定款式,不過 Stella 像白啤,不愛啤酒的我也

1️⃣德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律
>>酸菜不太鹹或酸,味道剛好。

2️⃣德國香腸拼盤
>>一樣是配有酸菜及薯……條
>>餐牌圖片是配薯角,如跟薯角會更吸引

3️⃣Stella Artois
>>原本想點 Das Bier Large, 但因為最近promoting, 啤酒有些是指定款式,不過 Stella 像白啤,不愛啤酒的我也喝了幾口。

店舖小小,坐得幾舒服,食物仲好大份。只點了 2 款食物但最後是吃不完的🙈🙈 ……兩個人去食,食唔到幾多樣。

三個人食2人餐,加多杯飲品就應該剛剛好,抵好多添🤣
stella artois