2016-10-09
今朝處理事情,用了一整個早上,大概1點半來到居酒屋整齊有序,居酒屋裝修簡單,卻擺放了唔同既清酒!配襯淺木色既桌椅給予人舒服感覺准山醬油漬:准山冷盤好脆,末端沾上白芝麻!口感豐富准山用了醬油去調味,愈食會愈咸,適合配番其他野食迷你三文魚籽蝦蓉Don:很小的一碗,但很美新鮮甜蝦打成蓉放於中間!旁邊就放滿精瑩透亮的三文魚籽!大大粒飯本身已有少許調味,所以根本不需要加醬油,直接吃更能吃出鮮味雖然價錢略貴,要88!但心機同足料,絕對值回票價胡麻沙律:看似普通日本餐廳會食既沙律,胡麻醬跟沙律菜的絕配不多說!欣賞的是竟然有紫薯仔餐廳就是會係細微位令人加分美國牛:牛肉質素唔錯,燒得juicy! 牛味尚算濃厚!沾上自家制黑椒蒜汁食更有風味!個人就喜歡不沾醬汁,品嚐牛既味道配菜是炸蒜片炸得香口芝士流心魚餅:表面普通,食落驚喜切落已見到芝士流哂出黎,芝士控必試黑蒜黑豚肉卷:一碟有兩串,而一串有4舊燒得岩岩好,水份無流失配上醬汁食,好味道值得一試!自家制炸魚片:店長特別推介既小食有d似獅子狗切片再落去炸!原來係好考功夫既一道小食!首先,需用竹串住竹輪,然後切薄片,再樸上粉,最後當然是炸香佢欣賞佢不油,香脆可口
很小的一碗,但很美
雖然價錢略貴,要88!但心機同足料,絕對值回票價
配菜是炸蒜片炸得香口
表面普通,食落驚喜切落已見到芝士流哂出黎,芝士控必試
店長特別推介既小食
有d似獅子狗切片再落去炸!
原來係好考功夫既一道小食!
欣賞佢不油,香脆可口!如果夜晚食配番杯清酒,絕對匹配
煙肉包住一粒荔枝,再去燒
又一餐廳自創既串燒好欣賞佢既創意!
煙肉既油香會被荔枝吸收,荔枝既清甜又中和番整串串燒必試既串燒 連隻碟都影埋覺得好可愛!
睇得出餐廳既用心,無論係餐具選擇、食物質素以及食物既創新!都感覺到用心、認真
絕對推介既居酒屋