2010-03-12 21 views
雖然住得好近但一路都無為意呢間餐廳,直到上個月有同事喺呢度搞Farewell,食過覺得唔錯,今日同男友拍拖三週年紀念日, 於是近近哋走過嚟食.嘩~~七點幾去到已經坐咗八成客喇,同男友商量過決定坐sushi bar方便傾計,又可以睇下師傅整嘢食見到個魚生柜入面有好多魚,好多都唔知係咩喎,樣樣都想試..男友就叫師傅幫我哋安排少少刺身同幾款壽司.刺身有: 銀鱈魚,鯖魚同埋三文魚. 真係唔知原來銀鱈魚同鯖魚都可以做刺身喎,銀鱈魚好肥美而鯖魚口感結實得嚟又有魚味,超正!!三文魚都好甜!壽司食咗帶子同甜蝦,食得出d材料好新鮮. 跟住叫咗個天婦羅,值得一讚係呢度order可以好有彈性,例如我想食蕃薯同蝦而男友又想食南瓜,可以自己揀要幾多隻蝦同幾多片南瓜&蕃薯,佢哋就會按比例收錢,同樣食刺身都可以一片一片咁叫,下次即使OT完一個人嚟食飯都唔怕叫咗食唔哂!非常體貼嘅服務!!食食吓想叫支清酒飲,望到個drink list咁多款酒頭都大埋唔知點邊隻好,於是搵經理介紹,佢推介咗一支叫”冬之月”嘅酒,幾易入口喎.唔錯唔錯!師傅仲請咗個燒魚骨比我哋送酒 tim..最後叫多咗兩款串燒加一碗拉麵兩份食..飽飽lu…食

!非常體貼嘅服務!!

最後叫多咗兩款串燒加一碗拉麵兩份食..飽飽lu…
食完之後侍應幫我哋換熱茶熱毛巾,仲話請我哋食雪糕,我要咗芝麻,男友就要菠蘿,原來佢個雪糕入面真係有菠蘿肉嗰喎結果比我搶咗大半嚟食..hehe
埋單唔計支酒每人約三佰蚊.以質素嚟講真係唔貴. 而且雖然今晚都算幾多客,見到d侍應走嚟走去忙個不停,但都依然好有禮貌又好好笑容. 非常滿意嘅一餐…一定會再返嚟幫襯!!
2010-03-10
Celebration