2024-09-04
上個星期周末同老公嚟到西環呢間【Cafe 2 Oyster n Grill】特色海鮮西餐廳食晚餐,體驗真係好好,值得推薦俾大家! 嗰日我哋叫咗好多佢哋嘅特色餐點,好耐冇食過咁爽嘅海鮮西餐啦!我叫咗【炭燒南非和牛西冷】同老公一齊食,西冷好新鮮,熟度啱啱好,唔會太生亦唔會太老,口感適中,配菜仲有比利時薯條同蔬菜,太平洋龍蝦尾同荷蘭醬,最鍾意佢哋嘅荷蘭醬用嚟點西冷同薯條食,好有特別嘅風味。見到呢味有香醋汁嘅【慢煮和牛薄片】,都幾特別,經過慢煮嘅和牛肉更加細膩同嫩滑,同炭燒嘅口感大有唔同。仲叫咗海鮮,【西班牙蒜味蝦】同【檸汁醃八爪魚】都好好食,蝦真係好大隻,仲好新鮮,配上蒜味鮮香無比。八爪魚經過檸汁嘅醃製,味道亦都非常獨特,酸中仲帶有八爪魚本身嘅勁道,好過癮。【醬香煎帶子】亦都值得推薦,帶子鬆軟嘅口感經過香煎嘅烹調方式,更加入味,風味十足。 飯後甜品叫咗甜品拼盤,印象最深刻就係佢哋嘅法式焦糖燉蛋,焦糖味濃烈,滿滿咁覆蓋喺燉蛋上面,滑滑嘅口感放喺口度好享受。我同老公都非常鍾意呢度,環境又好好,大家千祈唔好錯過!
我同老公都非常鍾意呢度,環境又好好,大家千祈唔好錯過!