2 day(s) ago 0 views
嗰晚朋友畀我生日驚喜,帶我去尖沙咀食Omakase,令我覺得受寵若驚,因為我從來冇食過Omakase,朋友早就Book咗位,真係好感動。第一次食Omakase心情好緊張,不過服務員嘅熱情態度令我冇咁緊張,餐廳入面環境又好舒服,我哋好Enjoy。我哋點嘅係海膽奢華體驗,食物種類繁多,師傅都好有耐性咁講解每一道菜。每一道菜都係精心特製,擺盤精緻,令我哋眼前一亮!最印象深刻嘅係殼付原隻海膽,原汁原味嘅海膽肉質厚靭,淡黃色,食落去有少少回甘苦味,清甜嘅海水味,十分新鮮。之後仲有北海道牡丹蝦配海膽,牡丹蝦嘅肉質綿軟中帶有彈性,肉嘅甜美喺口中逐漸散開,爽脆而鮮味十足😋炭燒帆立貝海膽漢堡同樣難以忘懷,每一啖都充滿咗新鮮嘅海鮮味,仲帶有微微嘅炭燒味,海膽味十分濃厚,令人驚喜嘅搭配。仲有令人回味無窮嘅松葉蟹雞湯配海膽,口感鮮美,爽滑,松葉蟹、海膽同雞湯互相搭配,使得成道菜味道層次豐富😍😍最鍾意嘅食物仲有和牛海膽熱狗,和牛係頂級嘅A4和牛薄切包住壽司飯,和牛油脂完美同飯結合,再配上海膽,令其味道得到昇華,食得唔亦樂乎。我哋仲Order咗一支清酒,享受美食之餘仲有酒精嘅享受,成個人都好放鬆。