2017-11-25 27 views
今日同朋友黎試下,竟然唔洗排隊!我揀左炙燒豚肉味玉拉麵,一上碟,見到塊豚肉勁大塊,有成個碗咁大,豚肉處理得好出色,肥膏和肉的比例選得好好,肥膏部分入口即溶,唔會覺得膩,豚肉口感很軟熟。咬落好好食,有肥有瘦先最正,讚!拉麵夠彈牙,一定要試下他們的自家打製麵! 軟麵不會太軟剛好,湯底夠濃郁。但最大賣點仍然是豚肉,燒得好香,令湯底和豚肉都有點肉香味,原隻溫泉蛋好入味。追加了野菜,成碟芽菜炒得好香, 中和番濃濃的肉湯。之後點左羽根燒餃子,餃子外皮酥脆,內裏又保留豐富肉汁,呢個小食真係覺得大家一定要試吓!我看到日本直送飲品,我點左綠茶可樂,真的是綠茶和可樂合二為一的感覺,好清新!
今日同朋友黎試下,竟然唔洗排隊!

了野菜,成碟芽菜炒得好香, 中和番濃濃的肉湯。