2024-04-17
心血來潮好想去飲茶,於是喺OpenRice度搵吓有咩好推介,俾我見到熱烈推介嘅盈圖,決定即刻打電話去book位環境: 首先,整間餐廳有個舒適而寬敞嘅酒樓風格🏮 枱與枱之間嘅距離都有充足嘅位置同空間,所以感覺都幾好1️⃣黃金脆脆蝦丸: 每一粒蝦丸都脆得好黃金, 而且蝦肉好彈牙,好好食,好特別嘅點心之一,喺其他酒樓都未試過!2️⃣真功夫潮州粉果: 口感獨特,配料足,實在唔係一般粉果可以比較🥟!3️⃣黑金流沙包: 香滑流沙,清甜不膩, 而且呢個流沙包嘅包皮做得好鬆軟,好香!4️⃣金湯小籠包: 唔講你都知道,小籠包要好食一定要皮薄餡靚, 呢一度嘅金湯小籠包就絕對做到呢個效果,面皮薄薄,湯汁豐富,餡料鮮美,真真正正係人間美味🥟。好足料,勁好味🍽️。服務: 基本上整體嘅服務都OK,店員有禮貌,上菜速度正常, 舉手真係會好快就有經理過嚟招呼我哋最後, 我個人覺得價錢合理,而且食物質素算係好高,份量又足,服務好周到, 都算係一間我認為一定要試吓嘅點心茶樓之一
環境: 首先,整間餐廳有個舒適而寬敞嘅酒樓風格🏮 枱與枱之間嘅距離都有充足嘅位置同空間,所以感覺都幾好 1️⃣黃金脆脆蝦丸: 每一粒蝦丸都脆得好黃金, 而且蝦肉好彈牙,好好食,好特別嘅點心之一,喺其他 酒樓都未試過!