2022-08-23
食一個地方嘅嘢,有咩好得過試返當地人手勢🇹🇼!?🥳 所以今次嚟到呢間喺荃灣新開既台式小店🤤,試過之後果然好呷😜藥膳排骨滷肉飯套餐 $82+仙草奶茶$15 🍖🥘都幾足料,排骨有6成件🍖,亦都有肉地,仲配左個辣醬用黎點肉食👍🏻仲有豆卜、金菇等配料,個湯好香,不知不覺飲左好多,藥膳味中帶甜味😋另外,精選小菜(海帶、荀)又係幾驚喜,味道濃郁,個味香港好少食到👍🏻滷肉飯大推❣️滷肉半肥瘦帶油脂香,滷肉夠大粒有口感,配埋酸菜真係好正😎加配果杯仙草奶茶都唔錯🧋 👍🏻秘製花雕麻油雞湯麵 $68🐔🍜有雞件、豆卜、杞子、金菇,麵係類似關廟麵,個湯好香麻油味,然後會有淡淡花雕味👍🏻雞件都幾大嚿亦唔會柴,整體幾好😬玉米起司蛋餅 $36餅皮係用蔥抓餅,咬落有厚度同餅面都幾脆,芝士同粟米都足料🌽🧀,有成6件,差啲食唔哂,係幾抵食💰九層塔鹽酥雞 $38🐥有炸九層塔,配埋雞肉一齊食唔錯🤘🏻味道無蛋餅咁驚喜,小鳥胃朋友食唔到咁多小食既話,建議叫蛋餅先😌Overall餐廳裝修落地大玻璃同木色,播住台灣歌🇹🇼,感覺舒服,店員亦好有禮貌,最緊要係由台灣人主理😎想食地道台灣味嘅朋友仔,經過荃灣真係可試試
藥膳排骨滷肉飯套餐 $82+仙草奶茶$15 🍖🥘
都幾足料,排骨有6成件🍖,亦都有肉地,仲配左個辣醬用黎點肉食👍🏻仲有豆卜、金菇等配料,個湯好香,不知不覺飲左好多,藥膳味中帶甜味😋另外,精選小菜(海帶、荀)又係幾驚喜,味道濃郁,個味香港好少食到👍🏻 滷肉飯大推❣️滷肉半肥瘦帶油脂香,滷肉夠大粒有口感,配埋酸菜真係好正😎加配果杯仙草奶茶都唔錯🧋 👍🏻
秘製花雕麻油雞湯麵 $68🐔🍜
玉米起司蛋餅 $36