2023-06-29
聽同事一位在港嘅韓國朋友介紹,原來尖沙咀有一間地道的韓國餐廳很不錯,馬上同朋友book位去試下先,餐廳地點好近地鐵出口,就在FHP Shopping Centre內,餐廳有室內、外空間,店員原來都係韓國人,十分有禮,餐廳電子落單十分方便。醬油蟹(連飯) 2隻$380已經有一段時間沒有吃醬油蟹啦,之前都只有在韓國才會食到,而家唔洗去韓國都可以食到啦,賣相漂亮好地道,味道一流,香甜嫩滑,配上醬汁,下飯一流。醬烤豬肩肉 $380我們也想食烤肉,看見這道都幾吸引,韓國店員為我們即場烤,份量好足,有成三大件,香噴噴熱辣辣,肉汁豐富又嫩滑,味道也不錯,醬香太微甜,包新鮮生菜食好好。手作豬肉蒸餃子 $110另外點了這款手作豬肉蒸餃子作主食,餡料豐富,每隻都漲卜卜,好少在港食到韓式手作餃子,有驚喜很滿足。柚子茶 $32餐廳出品份量都好足,再想試其他菜式但已經好飽了,下次會再試下炸雞,同好特別的50cm韓式海鮮火鍋。
醬油蟹(連飯) 2隻$380
醬烤豬肩肉 $380