2022-03-05 66 views
Cafe 近年來可以話係遍地開花,每月有不同咖啡店在各區開業,今次我哋就嚟咗上環嘅Bluebird Coffee 試試佢哋手沖咖啡。 手沖咖啡有四款,咁我哋就揀咁咗以下兩款:✦ Guji Uraga 來自埃塞俄比亞產區,屬於淺度烘焙,味道富花香柑橘茶香,又帶點熱情果嘅清香,少少微酸,非常易入口👍🏻✦ Cajamarca 來自秘魯產區,屬於淺度烘焙,味道富有果仁及紅莓果香味道,味道相對較重堅果味,入口回甘,呢款也不錯😆✦ 芝士菠菜酥推介必試,每一啖菠菜酥都帶香濃嘅芝士味道,餡料好豐富,啖啖新鮮菠菜蓉,健康之選。✦ 酥皮蘋果批焗至金黃色酥皮,非常香脆,餡料蘋果蓉甜而不膩,味道清甜。Bluebird Coffee 仲有提供好多款特式咖啡及甜點,希望疫情快啲完,又可以去嘆下手沖咖啡☕️☺️

手沖咖啡有四款,咁我哋就揀咁咗以下兩款:

✦ Guji Uraga

✦ Cajamarca

✦ 芝士菠菜酥

✦ 酥皮蘋果批
焗至金黃色酥皮,非常香脆,餡料蘋果蓉甜而不膩,味道清甜。

Type of Meal
Tea