2022-12-19 236 views
呢間拉麵係來至日本大阪超高人氣嘅鯛魚湯拉麵店,第一間分店喺中環,第二間喺天后,平日都有好多人排隊,今日喺下晝五點幾唔使排隊嘅時間入去食,好爽😄佢哋得三款選擇,白湯、清湯或沾麵💁🏻‍♀️🍜鯛白湯($138)由鯛魚、貝類煲八個鐘,湯底奶白色,口感濃郁鮮甜,coat 喺口腔配埋拉麵食感覺好滿足👍🏻 枱面上有提示牌,如果覺得佢太濃味,可以加碗邊黃色嘅柚子醬中和味道,都幾新鮮👏🏻🍜鯛清湯($138)以鯛魚慢火熬出嘅清湯,魚湯香味非常突出,入口清而鮮;如果覺得唔夠濃郁,加少少牡蠣油調出適合自己嘅口味🙌🏻 我個人比較喜歡清湯底❤️整體嚟講,兩碗拉麵都非常精緻,賣相一流!佢哋建議嘅拍攝時間係1分鐘,唔好打卡太耐,會影響口感㗎🤭

佢哋得三款選擇,白湯、清湯或沾麵💁🏻‍♀️

🍜鯛白湯($138)

🍜鯛清湯($138)

2022-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$138 (Tea)
  • 鯛清湯
  • 鯛白湯