2023-02-28 59 views
心血來潮想食碗熱辣辣嘅拉麵,係旺角鬧市揾到金鶴拉麵 。除咗做堂食,亦見有客人搶外賣拉麵。而呢間拉麵店以黑主做主調,無半開放式廚房欣賞到師傅為食客煮麵,平實簡單😎🔅極濃雞白湯拉麵 $138 餐牌提到湯底係用原隻🐥雞烹煮 8 個小時嘅白湯,天然精華充滿住骨膠原,係護膚補品👸白湯湯底味道清甜濃郁,附上牛蒡,乾身時脆口,用湯浸一浸就帶少少煙韌 ,另外重附有大大塊嘅豚肉,半隻半熟蛋,同埋兩塊軟嫩雞肉,份量十足👏🔅北海道蟹湯拉麵 $138湯底同樣濃郁,質感少少杰。白雪雪嘅🦀蟹肉份量唔少,令每口拉麵都可以有蟹肉伴住食,另外亦附有半熟蛋同大大塊嘅紫菜💕🔅鹽燒五花腩 $48/2 串外脆肉嫩,燒得惹味,如果再多少少厚度就更好😆食完兩碗拉麵之後,都唔太覺有膩或者口乾感覺,呢兩個湯底又的確唔錯👍

極濃雞白湯拉麵

🔅極濃雞白湯拉麵 $138

北海道蟹湯拉麵

🔅北海道蟹湯拉麵 $138
鹽燒五花腩

🔅鹽燒五花腩 $48/2 串
外脆肉嫩,燒得惹味,如果再多少少厚度就更好😆

• 極濃雞白湯拉麵
  • 北海道蟹湯拉麵