2022-11-04 841 views
已經係第二次嚟第一郡食佢嘅招牌湯檬🤤🤤依然冇令我失望🤩今次仲試埋佢嘅法包,又睇吓點先😆1️⃣蟹膏蕃茄湯檬($60)👍🏻叫得蕃茄湯檬,個湯底就一定會酸酸地🙆🏽‍♀️鍾意食蕃茄嘅人應該都會鍾意佢嘅蕃茄湯味🙌🏻🙌🏻仲有大大嚿蕃茄做配料😋而蟹膏餅當然係佢嘅湯檬精華😚😚咬一啖蟹膏餅再配湯檬,真係令人唔捨得食晒佢🥺🥺另外湯檬仲有豬紅、扎肉、香腸、豆腐卜等等嘅配菜,而香料方面亦有唔同嘅香草,提升蕃茄以外嘅味道🤤🤤2️⃣越式法包($50)法包好有誠意👍🏻用牛油焗過,所以包嘅表面非常香脆🙌🏻配料方面~有扎肉、腩肉、肉鬆,蔬菜有青瓜、蘿蔔絲、芫荽等,所以一啖咬落去有唔同嘅層次同味道😋亦都係可以一試😌📍總結:-好想試吓佢嘅牛腩燉蔬菜,但只得星期六日及假日會有😥-蟹膏蕃茄湯檬係食幾多次都唔會厭㗎🤩-大推呢個平民價錢但又食到美味嘅餐廳👍🏻👍🏻🙌🏻

1️⃣蟹膏蕃茄湯檬($60)👍🏻

2️⃣越式法包($50)

📍總結:
-好想試吓佢嘅牛腩燉蔬菜,但只得星期六日及假日會有😥
-蟹膏蕃茄湯檬係食幾多次都唔會厭㗎🤩
-大推呢個平民價錢但又食到美味嘅餐廳👍🏻👍🏻🙌🏻
蟹膏蕃茄湯檬
越式法包
2022-11-01
$55 (Dinner)
越式法包
  • 蟹膏蕃茄湯檬