2021-04-01
/ 堅持做對的事 /꧁𝗡𝗨𝗧𝗧𝗘𝗔💛꧂ #黃店推介乳醣不耐症都飲得嘅奶茶!之前都提過因為皮膚問題 想儘量飲少啲牛奶所以Nuttea對我黎講簡直係福音而且Nuts有豐富嘅good fats比起cream cheese較健康喔最鍾意nuttea奶蓋 勁重hazelnut味超正( ˘ ³˘)♥︎又無芝士奶蓋咁邪惡☠︎︎份量好多每次都食唔哂ʕ •́؈•̀ ₎今次🦦叫左香蕉燕麥堅果奶 ($𝟛𝟡)堅果味比一般坊間買到嘅重飲到淡淡腰果香♡︎奶蓋系列都試過幾款 最popular嘅火龍果奶蓋茶 ($𝟛𝟡)顏色鮮豔但味就較淡今次試嘅係粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($𝟜𝟝)半糖後仍然略甜 茶味就唔太出最愛都係就咁配四季春 ($𝟛𝟝) ( ˘ ³˘)♥︎與其飲喜茶不如飲Nuttea♡´・ᴗ・`♡健康啲仲要係黃呢💛琴日去鰂魚涌店仲見做緊周末有第二杯半價!抵喔~🦦ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 7.5/10 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍 NUTTEA (鰂魚涌)鰂魚涌海光街36號地下2號舖ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ📌 NUTTEA (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖📌 NUTTEA (中環)中環皇后大道中151-155號兆英商業
꧁𝗡𝗨𝗧𝗧𝗘𝗔💛꧂ #黃店推介
乳醣不耐症都飲得嘅奶茶!
之前都提過因為皮膚問題 想儘量飲少啲牛奶
所以Nuttea對我黎講簡直係福音
又無芝士奶蓋咁邪惡☠︎︎
份量好多每次都食唔哂ʕ •́؈•̀ ₎
今次🦦叫左香蕉燕麥堅果奶 ($𝟛𝟡)
堅果味比一般坊間買到嘅重
飲到淡淡腰果香♡︎
奶蓋系列都試過幾款
今次試嘅係粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($𝟜𝟝)
半糖後仍然略甜 茶味就唔太出
最愛都係就咁配四季春 ($𝟛𝟝) ( ˘ ³˘)♥︎
與其飲喜茶不如飲Nuttea♡´・ᴗ・`♡
健康啲仲要係黃呢💛
琴日去鰂魚涌店仲見做緊周末有第二杯半價!抵喔~
🦦ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 7.5/10
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📍 NUTTEA (鰂魚涌)
鰂魚涌海光街36號地下2號舖
ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ
📌 NUTTEA (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
📌 NUTTEA (中環)
中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖
📌 NUTTEA (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B1樓city’super 221號舖
📌 NUTTEA (新蒲崗)
新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖
📌 NUTTEA (九龍灣)
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖
📌 NUTTEA (觀塘)
觀塘偉業街223-231號宏利金融中心1樓9號舖