2024-07-16 67 views
身邊住港九朋友間唔時都會推介燒烤堂,話好高質,好好食,好值得一試,但身住新界的我都一直無緣品嚐。但原來已經悄悄咁登陸左係荃灣,今次再無借口唔去食一次!約埋個新界朋友,就上燒烤堂,睇下係唔係好似朋友所講咁高質、好味。未望餐牌之前,一心以為都係得30-40款串燒,估唔到係我孤陋寡聞,竟然可以有上百款燒烤,仲要分左日、泰、港、川等唔同地區燒烤串燒,各有特色。當晚足足試左差唔多20款食物,正如朋友所講,果然係高質好味,除左食物質素無彈之外,個環境都坐得舒服。當晚有幾款真係值得推薦:汁燒鮮雞肝雞肝食落就知道係用新鮮雞肝,先可以做到軟滑口感,而個醬汁就提升左個雞肝味道 鹽燒和牛牛小排和牛牛小排唔需要任何醬汁,個牛肉夠晒高質,淨係鹽燒,已經好夠,個和牛牛肉味夠晒濃秘制燒羊架燒羊架食落應該係新疆港法,食落完全唔羶,仲要啖啖肉惹味爽口雞腎雞腎正如個名一樣,食落完全係爽口,夠晒惹味,必叫,必食!鹽燒紅衫魚紅衫魚魚皮燒到香香脆脆,而入面魚肉仲可以保持到鮮嫩,加上小小鹽花調味,香口,同食到紅衫魚鮮味今次食左的串燒都係餐單上五分之一都無 ,仲有好多未試,好值得再來再試

當晚有幾款真係值得推薦:
汁燒鮮雞肝

鹽燒和牛牛小排

秘制燒羊架
燒羊架食落應該係新疆港法,食落完全唔羶,仲要啖啖肉

惹味爽口雞腎
雞腎正如個名一樣,食落完全係爽口,夠晒惹味,必叫,必食!

鹽燒紅衫魚

2024-07-08