2024-01-09 282 views
難得放假,就同朋友搵左間城寨煲皇食打邊爐。上鍋底之後,老闆娘建議我地唔好即刻放鍋料落去煮,可以試下就咁飲下湯先。呢個喇沙卜卜蜆鍋底真係真材實料,海鮮嘅鮮甜亦都煮到出嚟,十分出色!🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱冰火辣味魷魚💭這道冰火魷魚一凍一熱富有刺激性的口感💭熱的口感是來源於香辣,魷魚本質嫩滑可口💭辣味更是讓人欲罷不能,食唔停口🤤原隻鮮魷落有咀嚼感但唔會好韌,食落口依然有一定韌性,亦唔會索過多嘅汁💧見到甘多人叫黃金魚皮,我地當然都唔執輸啦✋最正係佢係即炸嫁!上碟時佢係又熱又脆🥰🤩你想當熟食小食又得你想烚下佢先再食 一樣咁好味😋打邊爐又點少得牛🐂,先睇下呢碟城寨封門柳嘅刀工🔪厚薄適中,大小均勻,砌得完整吸引😍,油花比例算係平均,而且顏色紅潤,唔見有瘀紅。🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳職員好nice,會同客人好詳細咁解釋餐牌,係幫忙處理湯底時亦會比足夠時間客人影相打卡,適當時亦會主動詢問客人需唔需要加湯之類。餐廳環境及醬料區都keep到整齊乾淨,座位亦坐得舒適。

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
冰火辣味魷魚
💭這道冰火魷魚一凍一熱富有刺激性的口感
💭熱的口感是來源於香辣,魷魚本質嫩滑可口
💭辣味更是讓人欲罷不能,食唔停口🤤

你想當熟食小食又得你想烚下佢先再食 一樣咁好味😋