2022-04-16
Openrice收藏左好一陣 佢都唔係開咗好耐 但係見佢全部都係好評所以一直想試🍣 都一排冇食魚生 好彩呢度主要做卷物 大部份都熟咗卷物選擇甚多 仲好好有好多素食選擇🌱▶️ 帶子被困火焰山 ($69)必試之選🔥8件壽司卷 入面放咗蟹柳 牛油果 蘆荀 面係一大堆蟹柳絲 蟹子同埋帶子粒真係好似火山咁堆到好高🌋底放咗幾片青瓜🥒味道方面 基本上唔需要另加豉油已經夠鹹味 呢個食落仲有少少辣 醬汁係千島海鮮醬咁嘅味道😋非常之惹味仲好夾添入面嘅牛油果醬勁熟 所以基本上係牛油果醬蓉 好好食!🥑蘆荀就咬落清脆 增加口感層次上面嘅蟹柳帶子超正🤤帶子雖然唔多而且迷你 不過好彈牙成個卷好係佢啱啱焗起 食落仲暖暖哋🥰米飯都唔錯 感覺成個卷放入口好完美 飯比例啱啱好 唔會過厚極推介👍🏻▶️ 魚 全部都係魚 ($79)一客8件 面頭啲吞拿魚刺身同吞拿魚拖羅十分足料 又係堆成座山咁🐟吞拿魚入口好軟糯 又唔腥卷入面又有三文魚😂真係同佢個名好貼切特別係外面灑上脆脆 好似粟米片咁 所以咬落脆卜卜💕▶️麻麻地軟殼蟹 ($62)呢個係加碼叫嘅🙈因為太好食而唔夠喉一客5件 件件都好大卷軟殼蟹啱啱炸起 咬落好香脆可口 直程成隻上🦀其他配
卷物選擇甚多 仲好好有好多素食選擇🌱
▶️ 帶子被困火焰山 ($69)
必試之選🔥8件壽司卷 入面放咗蟹柳 牛油果 蘆荀
上面嘅蟹柳帶子超正🤤帶子雖然唔多而且迷你 不過好彈牙
成個卷好係佢啱啱焗起 食落仲暖暖哋🥰
米飯都唔錯 感覺成個卷放入口好完美 飯比例啱啱好 唔會過厚
極推介👍🏻
▶️ 魚 全部都係魚 ($79)
吞拿魚入口好軟糯 又唔腥
卷入面又有三文魚😂真係同佢個名好貼切
特別係外面灑上脆脆 好似粟米片咁 所以咬落脆卜卜💕
▶️麻麻地軟殼蟹 ($62)
呢個係加碼叫嘅🙈因為太好食而唔夠喉
一客5件 件件都好大卷
軟殼蟹啱啱炸起 咬落好香脆可口 直程成隻上🦀
其他配料就係牛油果 蟹柳 蟹子 青瓜 同上面差唔多
唔同在於佢唔係反卷 而係有紫菜包起面
感覺上佢飯比料既比例更低 可能因為呢個材料特別豐富
雖然係麻辣沙律醬 但我覺得唔辣 味道唔錯😋
▶️中華海蜇
呢個小食係送架!只要大家follow Mr.maki social media 就可以免費有一個小食
估唔到佢成碟俾😍仲好好食添
海蜇好有咬口 咬落japjap聲
然後加咗醋同芝麻粒 非常開胃👍🏻
全部卷物都好正😭💗真係好想試埋其他 見佢期間限定係 士多啤梨卷🍓感覺好特別新鮮
香港好少呢啲Maki食 食完呢個真係食唔返迴轉壽司啲卷物了🤭
最推介係🔥帶子被困火焰山🔥
環境都唔錯 用黑白格仔牆配neon light 好有格調 服務都好好😌即叫即做都唔係等好耐
性價比高 件件都咁足料 一定食飽 今次叫咗三款 加埋21件兩個人食都只係$200左右
見到佢有做外賣添 大家快啲支持下呢間小店啦!