之前同朋友去漫天燈籠的Lua食物好味,位置多食物大份(*´ч`*)暗紅色門面非常有記憶點雖説係越南菜,環境乾淨,食物飲品選擇好多,擺盤打卡而都不會"重口味",不吃辣的朋友都無問題!見到出左牛油果/榴蓮/芒果芭菲🥑🥭平日注重高蛋白+健康餐嘅我當然bookmarked😝୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧✨黃薑雞胸茴香葉撈檬 $119麵類選擇好多但共同點就係:份量多‼️小知識:黃薑對身體好,可以抗發炎降血壓之餘,據說可以抗抑鬱變得更開心꒰。•◡•。꒱雞胸肉係有咬口的高蛋白質 份量足夠2人食,配合蘿蔔絲輕盈不膩 甜甜的。推介一叫💓✨越南大蝦米紙卷 $108米紙卷定價進取,但賣相同味道都過關皮非常薄,裏面包以大蝦,生菜,扎肉同檬粉,係平行澱粉蛋白質纖維的選擇~醬汁是酸辣醬喲✨牛油果慕絲芭菲配椰子雪糕 $98 ♥️今日留quota食的牛油果甜品٩꒰◍・ᗜ・◍꒱۶🥑🥑牛油果質地濃厚可以模仿慕絲質地一層層分別混合新鮮水果同椰子凍,椰奶凍同粟米片,富有口感本身鍾意食牛油果同🥥椰子的我表示超推介ξ´๑•ω•๑`Ҙ整體都不是好甜 好抵食!!✨斑蘭布丁法包配自製椰子雪糕 $128椰子雪糕都是自家製,味道天然不是

୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧
✨黃薑雞胸茴香葉撈檬 $119
麵類選擇好多但共同點就係:份量多‼️
黃薑雞胸茴香葉撈檬
✨越南大蝦米紙卷 $108
米紙卷定價進取,但賣相同味道都過關
醬汁是酸辣醬喲
越南大蝦米紙卷
✨牛油果慕絲芭菲配椰子雪糕 $98 ♥️
今日留quota食的牛油果甜品٩꒰◍・ᗜ・◍꒱۶🥑🥑
牛油果質地濃厚可以模仿慕絲質地
一層層分別混合新鮮水果同椰子凍,椰奶凍同粟米片,富有口感
✨斑蘭布丁法包配自製椰子雪糕 $128
椰子雪糕都是自家製,味道天然不是粉製
焗出來的布丁熱辣辣的還冒煙🤣
斑蘭醬比想像中不甜,法包香脆香脆的好味!!
份量好多飽肚 記得要分享꒰◍⍢◍꒱۶
斑蘭布丁法包配自製椰子雪糕
✨椰青 $86
清甜大大個~滿足飲椰子水的欲望 更加有好多特色咖啡cocktail椰奶等選擇喲
椰青
❣ 近地鐵站巴士讚加分 落雨都唔怕