2025-01-18 0 views
最近變咗雲吞麵控,想周圍發掘吓好味嘅雲吞麵!今次就來到朗屏站附近食呢間新開嘅好到底水餃雲吞麵!餐廳環境乾淨企理,而且座位闊落~✨雲吞牛腩河牛腩牛味濃郁,而且肉質軟腍!雲吞亦有三粒!河粉爽滑美味,吸收咗湯底鮮甜嘅味道~✨雲吞麵雲吞足足有六粒,每一粒雲吞都見到有完整嘅蝦肉!麵底原來係餐廳自家製嘅傳統手工麵,麵質煙韌得來又完全冇鹼水味,非常難得👍🏻~✨炸雲吞炸雲吞外皮炸到金黃酥脆,內裡嘅蝦肉保持彈牙多汁~✨炸鯪魚球鯪魚球大大粒,食落去魚肉味好濃而且冇魚腥味,個口感彈牙到有少少似食緊大魚蛋嘅感覺,味道同口感都好有驚喜~✨凍鴛鴦咖啡同奶茶嘅比例恰到好處~雖然餐廳新開張冇幾耐,但店員態度非常親切,係一間充滿人情味嘅小店~

✨雲吞牛腩河

✨雲吞麵

✨炸雲吞
炸雲吞外皮炸到金黃酥脆,內裡嘅蝦肉保持彈牙多汁~
炸雲吞
炸鯪魚球、炸雲吞

✨炸鯪魚球
炸鯪魚球

✨凍鴛鴦
咖啡同奶茶嘅比例恰到好處~
凍鴛鴦

Type of Meal