系附近做完嘢,經過嘅時候俾佢外牆好吸睛嘅燒味painting吸引左,加上好耐冇食過燒味,就決定食呢間🍽️ 大滿貫燒鵝五寶飯($80)如果想試哂唔同燒味嘅話,我會推薦呢款;入面有齊晒燒鵝、叉燒同燒腩仔,仲有紅腸同咸蛋,每樣燒味份量唔少;燒腩仔經過太空爐兩重燒制,皮脆肉嫩;燒鵝皮脆但如果鵝肉再嫩身d就完美喇;個人認為燒腩仔同叉燒比較出色🍴 黯然銷魂飯 ($63)叉燒燒得香氣十足,外層帶有香脆嘅燶邊,佢用咗半肥瘦梅肉,肉質肥美適中而不膩,而且非常入味;加上煎到脆邊嘅湖北蛋,蛋香味濃,兩者夾埋係絕配🥄老火靚湯個湯對我嚟講有驚喜,因為飲落口令我諗起屋企煲嘅湯;無落味精之餘亦好足料,有大大隻雞腳,1/3隻手掌大嚿嘅豬肉同蟲草花,而且跟餐加$5就可以飲到🥗鵝汁菜心($20)菜心份量頗多,而且灼嘅時間啱啱好,仍然保持翠綠唔會老身,鵝汁味道偏淡,但個人認為配上濃味嘅燒味飯就啱啱好

🍽️ 大滿貫燒鵝五寶飯($80)

🍴 黯然銷魂飯 ($63)

🥄老火靚湯

🥗鵝汁菜心($20)

大滿貫燒鵝五寶飯
黯然銷魂飯
老火靚湯
鵝汁菜心
2024-07-18
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$87 (Dinner)
大滿貫燒鵝五寶飯
黯然銷魂飯