2024-10-01
餐廳位於世貿中心地點非常方便,裝潢採用和風日系木調,座位寬敞舒適,窗邊位置更有大海景相伴非常悠閒。餐廳主打日本與西式元素的創意料理,食物都非常打卡,必試人氣蛋包飯!!大勢蟹黃膏蛋包飯($172)秋季限定*白露秋風蟹逅*有五樣新品,我都揀咗兩款試試!蛋包飯的蛋非常吸睛!店員𠝹開滑溜溜嘅蛋仲有蛋汁流出,蛋非常嫩滑,中間包著用茄汁炒過的飯。海量蟹黃膏蟹味濃郁,拌入蛋包飯一齊食,每一啖都有滿滿的幸福感!酥炸軟殼蟹塔塔醬漢堡 ($145)原隻軟殼蟹造型打卡一流!軟殼蟹炸得香脆,又保持肉汁,漢堡鬆軟微甜用牛油烘過,配搭他他醬中和油膩感!仲有香脆薯條伴碟,口感豐富!桂花烏龍布甸戚風蛋糕盛合($115)擺盤好靚!視覺與味道的享受😋 布甸好Q彈,桂花烏龍味味突出,戚風蛋糕鬆軟好好食,大愛這道甜品🫶秋夕山梨桃刨冰($78)大份量的刨冰淋上桃汁,刨冰入口即化,配搭清爽山梨,感覺清新!草莓沙冰 ($48)沙冰加入草莓醬打成,頂層忌廉濃厚香甜,草莓味香濃,女生必愛❤️秋茗柿橘沙冰 $68甜甜酸酸的沙冰,柿橘清新既口感,帶出秋意漸濃既感覺🍁
大勢蟹黃膏蛋包飯($172)
秋季限定*白露秋風蟹逅*有五樣新品,我都揀咗兩款試試!
酥炸軟殼蟹塔塔醬漢堡 ($145)
桂花烏龍布甸戚風蛋糕盛合($115)
秋夕山梨桃刨冰($78)
草莓沙冰 ($48)
秋茗柿橘沙冰 $68
甜甜酸酸的沙冰,柿橘清新既口感,帶出秋意漸濃既感覺🍁