2024-11-02
Surasang 수라상尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖早排屋企人生日已經黎試過呢間超高質既韓國菜,真係食過返尋味,今日係圓方行完街即刻想再回味下,所以即刻帶埋朋友過黎幫襯,食完朋友都覺得好滿意韓式安東嫩雞 我最欣賞既就係安東雞,雞肉非常嫩滑而且好多配料,食落非常入味,真係一試難忘,而重點所在絕對係墊底既韓式粉絲,吸收晒成碟餸既精華,千期唔好錯過牛肉魚子釜飯加海膽韓式釜飯都係必食item, 大大粒既韓牛口感極佳,而且好重牛肉味非常出色,另外魚子既份量超多,鋪滿左半個飯呀,我地仲加埋海膽,真係睇見都流口水啦海鮮煎餅即制既煎餅熱辣辣非常香口,份量十足入面有我最鐘意既魷魚同大蝦,好吸引呀另外,我地仲試左DIY紫菜包飯同埋白泡菜牛肉包,感覺好特別係出面韓國餐廳比較少見到,都值得一試
韓式安東嫩雞
牛肉魚子釜飯加海膽