2019-09-25 41 views
尖沙咀出名多嘢食,地鋪唔在講,如果細心啲搵樓上鋪都有好多正嘢!我哋今次就係去呢間位於中達大廈樓上嘅琥酌啦!😝😝入到去暫時無咩人,侍應安排一個靠窗座位,好舒服!同埋佢播放嘅全部係改編過廣東歌嘅日本歌曲,好有港日情懷!❤❤講返嘢食先,佢先嚟個前菜中華沙律,有2隻好鮮味嘅原隻八爪魚,又有啲西生菜托底,好清新嘅感覺!😋😋見好多人推介安格斯吉列牛,所以二話不說就叫咗份,佢好快就準備好啲燒灼器具同埋吉列牛俾我哋,賣相真係一流!外皮同肉質都好有層次,真心想唔燒就咁食!慢火燒嘅時候見住佢中間嘅部份慢慢由紅變深色,香氣四溢,急不及待食啦,嘩無得彈,肉質鮮嫩,鹹度適中,份量都唔少,當然多幾塊更好!總之嚟呢度一定要食!見個牛咁正,就叫埋個厚燒牛舌同埋鹽燒安格斯牛肉串啦!都係入口即溶,尤其個牛肉串真係無得彈!仲未飽,就叫多個明太子玉子燒,每塊都好厚,中間嘅明太子都係份量十足,又飽又好食!最後試咗個黑豚肉泡菜相撲鍋,雖然唔大碗但好濃味,入面非常足料,豚肉嫩口彈牙,水準之作!👍🏻👍🏻

😋😋