2018-01-15
今次約埋三五知己喺大埔《A8‘s Cafe》開餐,我哋被安排坐四人卡位位置。餐廳裝修以木為主,設計簡約而舒適,而且鋪頭位於當眼位置,過咗十字大馬路就見到。餐牌有多種食物選擇,而且食物圖片非常吸引。小食方面叫咗炸雞中翼配蜜糖芥末醬,一份有四隻,炸得非常香脆可口,食落去肉質鮮嫩,非常滋味。有個朋友突然間好想食全日早餐,我哋就叫咗B款系列,套餐跟一件牛角包,飲品就叫咗熱柚子蜜。全日早餐嘅炒蛋炒得好香滑,食落去非常Creamy。店員推介之下叫咗一份招牌蜜糖芥末焗德國鹹豬手,賣相引人入目,好大隻,即刻炸好咗嘅鹹豬手放在木板上面,新鮮出爐。朋友即刻切開數件,外皮連埋肉一齊食,簡直係外脆內軟嘅口感,再點小小芥茉醬,好正。除此之外,另再點了漢堡同埋意大利飯等等嘅食物,食完都已經非常飽肚滿足。最後四個人埋單都只係五百幾蚊,價錢合理,食物質素高,即叫即整,非常新鮮。
餐牌有多種食物選擇,而且食物圖片非常吸引。
小食方面叫咗 炸雞中翼配蜜糖芥末醬,一份有四隻,炸得非常香脆可口,食落去肉質鮮嫩,非常滋味。
全日早餐嘅炒蛋炒得好香滑,食落去非常Creamy。