2021-09-28
山長水遠真係嚟東涌飲餐茶😂 不過真係覺得好值得,性價比好高!仲要search一search真係得東涌有,就覺得更加值!今日叫咗👇🏻一盅六件 $96 - 鍾意食餃嘅朋友(2個人)的話就值得叫!六小館灌湯餃 $62 - 正常水平,冇特別黑松露蝦餃王 $48 - 相對失色,餃子皮太厚,黑松露完全唔突出杞子鮮蝦燒賣 $52 - 加埋辣椒油超級好食紅米鮮蝦帶子腸粉 $62 - 我敢講係我食過最好食嘅腸粉😂 不過千期唔好倒豉油落去,因為腸粉入面係炸嘅鮮蝦同帶子(似好脆嘅炸兩),當然呢個好食好多!鹹水角 $42 - 熱辣辣,好脆,新鮮炸出嚟,好好食!但係屬於正常水平💁🏻♀️黃金流沙包 $48 - 都好食嘅,但係對比起今日食嘅相對普通新疆棗皇糕 $42 - 都係相對普通,味道係有嘅,但係如果層次嗰度做返好啲會加多分!六小館炒飯 $158 - 啱啱五個人裝到五碗飯,唔知係咪份量啱啱好嘅原因,所以覺得味道份量都恰到好處👍🏻5個人埋單$754,人均$150,性價比好高,會覺得抵食!仲有環境好好,好寬躺🥰可以五個人一齊食🥰不過唔好太遲去,我嗰日去到已經食唔到蘿蔔絲酥🥲
今日叫咗👇🏻
六小館灌湯餃 $62 - 正常水平,冇特別
杞子鮮蝦燒賣 $52 - 加埋辣椒油超級好食
5個人埋單$754,人均$150,性價比好高,會覺得抵食!
仲有環境好好,好寬躺🥰可以五個人一齊食🥰
不過唔好太遲去,我嗰日去到已經食唔到蘿蔔絲酥🥲