2022-01-03 463 views
星期日中午2點前到,排咗唔夠20分鐘就有位,似乎無以前排隊等得咁誇張,2點半到3點避開繁忙時間就唔使等都有位。環境配上音樂氣氛係幾好,只係店面比較細客人枱與枱之間會坐得好近,兩次嚟都有種我聽隔離講嘢隔離又聽到自己傾偈嘅感覺,加上張枱細如果嗌得多嘢食會唔夠擺,但以上問題毫不影響來光顧嘅意欲,食到已經好滿足。今次本來想試吓 招牌泰式豬肉濃湯河,店員話依個香料調味簡單清淡啲,最後都係叫返 招牌泰式和牛濃湯河,入邊有炸豬皮、和牛、牛丸。麵嘅份量唔多,但好鍾意佢用嘅依一隻河粉,加上個湯底先係精粹又唔會太油膩。我會加埋佢哋隻辣椒汁去食,應該係佢哋自己調製嘅,夠辣夠惹味。碗通菜兩次嚟叫都食唔晒,好大份哈哈。香炸半熟蛋配甜辣醬 我都係叫過再嚟食,係好食嘅!硬係要講嘅話,就唔知會唔會有人覺得$78食兩隻蛋會有啲唔抵,雖然我估嚟得食嘅都唔太介意,又或者可以叫 炸豬頸肉配烤蕃茄辣醬,上次叫過又係好好食。飲品方面,我朋友叫咗 芒果百香果冰,我試咗一啖,沙冰打得幼細同足料係幾吸引。我自己就叫咗支IPA。甜品如是,斑蘭椰子湯圓 都係叫過再食,個人對斑蘭口味情有獨鍾,椰漿椰肉配斑蘭湯圓,入邊係椰糖同椰絲做餡。兩次同

碗通菜兩次嚟叫都食唔晒,好大份哈哈。

甜品如是,斑蘭椰子湯圓 都係叫過再食,個人對斑蘭口味情有獨鍾,椰漿椰肉配斑蘭湯圓,入邊係椰糖同椰絲做餡。兩次同唔同朋友嚟食都讚呢個好OK。
招牌泰式和牛濃湯河
炒泰國通菜
香炸半熟蛋配甜辣醬
斑蘭椰子湯圓
2022-01-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$380 (Lunch)
招牌泰式和牛濃湯河
炒泰國通菜