2022-09-07
今日難得自己一個食飯,當然揀啲自己最鍾意食嘅嘢。所以去咗屋企附近北角匯二期嘅牛牛日式火鍋🍲到開餐!呢間餐廳主打日式火鍋放題。而且食物嘅種類有好多, 食材都非常新鮮。所以非常抵食。藥膳麻辣鍋,非常養生嘅一個湯。唔單止麻辣嘅味道非常濃郁,仲有好重嘅藥膳味。兩種味道好夾。❤️飲完之後覺得個人暖笠笠。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豆腐,味道非常鮮甜。而且有好濃郁嘅黃豆味。配埋麻辣鍋一齊食,味道非常惹味。正!👍🏻👍🏻👍🏻丹麥封門牛柳, 黎到點會唔食牛肉呢!牛肉非常新鮮,而且肉味好重,但一啲膻味都冇。而且牛柳切得比較厚身。食起上嚟更有咬口。超級好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻嚴選紅魚柳,呢個又係必嗌嘅嘢食之一!魚肉非常新鮮,口感爽口彈牙!味道鮮甜,而且有好濃郁嘅魚味。就算同麻辣湯底一齊食,都唔覆蓋左魚肉本身嘅鮮味。非常好食。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻