2024-01-23
太耐冇食酸菜魚了,行開屯廣知道新開咗姚姚,所以嚟過吓口隱,多咗好多唔同嘅菜式👍🏻姚姚酸菜魚搵北京烤鴨雙人套餐($338)包含一份酸菜魚、半隻北京烤鴨、川味鴨架,份量幾足👍🏻👍🏻酸菜魚係呢度嘅招牌菜,我哋揀左中辣,湯底夠晒麻香,唔會好辣夠惹味,魚肉用咗食落唔會有骨嘅鱸魚片,嫩滑好入味,酸菜係用咗水東新酸菜去做,怪不得比平時喺街買嗰啲酸度適中,而且更脆~估唔到呢度會有片皮鴨食,有點驚喜😍 鴨肉份量唔少,每份都會有一隻鴨髀👍🏻 食片皮鴨嘅精髓就係鴨皮,呢度鴨皮會切走過多嘅皮下脂肪,唔會食到成口油淋淋,而且皮烤得都幾幾酥脆、香口🤤川味鴨架主要係食個汁,呢個麻辣醬料調得唔錯,鴨架有保留到部分鴨肉,都好嫩滑滋味~麻辣香鍋($244)鍋底$48,然後加上喜歡的配料,要選至少5樣的配料,價格由$35-$68左右推薦!好好食~ 一定要加蓮藕片及寬薯粉條,前者非常爽口、嫩,後者裹滿了醬汁、而且有煙煙韌韌嘅口感,好味😋
姚姚酸菜魚搵北京烤鴨雙人套餐($338)
包含一份酸菜魚、半隻北京烤鴨、川味鴨架,份量幾足👍🏻👍🏻
麻辣香鍋($244)