2019-09-23 66 views
路經上環,朋友話想試一間舖頭,就跟住佢行到石板街上小小嘅位置,見到有一間食waffle嘅舖頭。 夜晚入座,雖然舖頭望落去細細地,但入到去其實都幾大。 裹面設計都幾溫馨,可以比三五知己傾下計relax下咁。 首先大推呢個鑊炒薯仔粒!炒得十分香口,又有小小芝士做topping,食得意猶未盡。呢款有兩款大細揀,好後悔冇揀到大份嚟食😭 香燒煙肉芝士忌廉蛋黃意大利飯,呢個水準亦十分不錯。雖然睇過好濕,但仍然咬到粒粒飯骨。芝士同忌廉均勻佈滿飯粒,所以食落都幾有口感。 我諗呢間舖頭另一個賣點係健康食品,所以飲品有好多水果或者係smoothie嘅選擇。今次我選擇咗rocket fuel,係一杯芒果菠蘿冰沙。因為份量比較大杯,所以店員都貼心比多咗一杯冰我地,費時溶得咁快。飲落味道唔錯,而且仲十分新鮮。 到咗窩夫時間,我叫咗一個火焰玉桂香蕉窩夫。估唔到朋友仔比咗個生日驚喜我😀 總之呢餐飯都感覺唔錯,野食都係水準之上~