2024-08-20 587 views
觀塘駱駝漆大廈有好多好嘢食,仲有唔少舖頭keep住都要排隊,我哋今日去食嘅呢一間花膠雞米線就係其中一間長期排隊嘅米線餐廳!連星期六嘅下午茶時間都要排隊,真係好誇張!招牌花膠雞米線🐔 $68我今次就試咗佢哋嘅招牌花膠雞米線,花膠同埋雞既份量都好多,尤其是係花膠我嗰碗粥粥有五件!!佢哋嘅雞都好滑,而且唔會太多骨~米線嘅湯底都好好味,而且感覺上都唔會話好重味精,我差唔多飲晒請個湯啊~口水雞擔擔麵🍜 $52擔擔面嘅湯底可以揀唔同嘅辣度,擔擔麵嘅份量都幾多~悍匪雞翼(胡椒孜然)🐓$42佢哋嘅雞翼炸得好香脆,入面仲保留到雞肉肉汁,胡椒孜然味唔算太濃,整體嚟講都幾好食嘅~麻藥蛋🥚 $28呢個簡單啲嚟講就係麻油 配 流心蛋,價錢合理,鍾意食流心蛋嘅朋友可以試吓~

招牌花膠雞米線🐔 $68

口水雞擔擔麵🍜 $52
擔擔面嘅湯底可以揀唔同嘅辣度,擔擔麵嘅份量都幾多~

悍匪雞翼(胡椒孜然)🐓$42

麻藥蛋🥚 $28