一直都好期待食呢一間嘅打邊爐,聽講佢無論湯底定係食材都好出色,今次終於成功拜訪!孖住閨蜜兩個人去食👭🏻.今次試左佢既 #秘製港式香濃沙嗲鍋 同 #蜂巢豆腐白湯鍋 🍲前者沙嗲味道辣中帶甜,不過佢真係好濃郁,本身小編都唔係一個重口味嘅人士,所以我本人就還好🤭 不過如果鍾意食香濃口味嘅朋友仔,我係非常推薦!😝後者真係好好飲好好味,飲落口係好舒服,無味精,鹹味適中,溫暖成個胃!🥰 而且喱個湯底淥唔同既野食都好夾!大推!一定環叫喱個白湯鍋💯.然後小編同閨蜜叫咗好多打邊爐嘅食材,當中想特別同大家介紹其中幾樣🤤#火鍋撚御用手切肥牛(小) 🥩喱度既手切肥牛真係好新鮮,淥8秒就食得,牛肉味都幾濃,而且肥瘦適中,入口都滑既,一個字,掂👍🏻#即炸火鍋響鈴卷呢一個響鈴卷,真係一定要嗌‼️用筷子夾嘅時候已經feel到脆到不得了,浸落湯底唔使幾秒,就已經可以送入口,佢吸收咗滿滿嘅湯底,但又完全唔油膩,好好味🤩#蜂巢豆腐另外白湯附有嘅蜂巢豆腐,其實係可以任refill,不過小編同閨蜜得兩個人,食唔到咁多,但因為佢係蜂巢豆腐,每一個空間都可以吸收白湯嘅精華,咬落去個下啲湯爆曬出黎!🤣 大家千祈唔好睇佢平平無奇,隨湯底附

#火鍋撚御用手切肥牛(小) 🥩

#即炸火鍋響鈴卷
#蜂巢豆腐
另外白湯附有嘅蜂巢豆腐,其實係可以任refill,不過小編同閨蜜得兩個人,食唔到咁多,但因為佢係蜂巢豆腐,每一個空間都可以吸收白湯嘅精華,咬落去個下啲湯爆曬出黎!🤣 大家千祈唔好睇佢平平無奇,隨湯底附送就唔諗住食,我好肯定你哋都會同小編一樣一試難忘😘
最後小編仲叫咗一個小食同飲品,都非常推薦😙
#黃金蛋黃炸魚皮 🐟
蛋黃味道香濃,魚皮都炸得好乾身同脆口,搞到我哋都忍唔住一啖接一啖,不過佢真係好邪惡!最好就一班朋友一齊開心share🙈

#腐竹雞蛋糖水沙冰 🧉
我當時已經分唔清自己係飲緊糖水定嘢飲,佢呢個沙冰真係完美還原腐竹雞蛋糖水嘅味道,同埋佢又唔會好甜,配打邊爐邊邊飲非常好!我飲完覺得好震驚,好想知點整,偷下師😆
📌 溫馨提示:蜂巢豆腐白湯鍋,湯底真係好好飲,記得湯底上台之後,唔好咁急淥嘢食,飲返碗湯先😋
📍#火鍋撚 (皇后大道西) (西環)
西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖
#為食小豬出動 | #PiggyFoodie | #hkfoodie | #hongkong | #hk | #hkfood | #香港有咩食 | #eateateat | #hkig | #食咩好 | #今日食咩好 | #foodlover | #foodiesig | #相機食先 | #香港美食 | #hkigfood | #hkfoodblogger