2022-06-09 123 views
【旺角】鳳鳴居以前喺上水住嗰時,差唔多個個禮拜都會幫襯。鳳鳴居主打雞湯麵飯,必食佢最高人氣嘅醉香雞湯米線。香濃花雕藥膳湯底,帶少許甜味,建議第一啖飲咗湯先🤩每份雞都會配一碟自家調配辣椒豉油,調味過嘅雞件,吸收過湯嘅精華,沾上辣椒豉油後提升咗雞嘅鮮味 !個人就鍾意配米線多啲,亦有飯、公仔麵、河粉等供選擇。價格由50幾至90都有,由最普通既醉香雞去到花膠雞都有。一試就會食過返尋味,而且份量唔少,我有時會食淨少少米線,男仕可以嗌加底,另外雞件就不設揀部位。👉🏻晚市時段好旺場要排隊,收工後去嘅朋友注意,記得預早攞飛啦。鳳鳴居📍旺角西洋菜南街138號地下2號舖📍上水馬會道154號地下
【旺角】鳳鳴居

醉香雞米線