2023-07-31 198 views
荃姐呢期時運好高,係葵興做完嘢求其搵間餐廳食都撞到間好嘢😂,個名叫檸檬冰室,位置就喺正葵興邨隔離。兩個人食叫咗兩個晚餐,跟中/西湯+送熱飲,然後例牌凍飲/特飲再加錢。😋羅宋湯都算足料嘅,味道就偏辣。😋欖菜肉崧四季豆 $65+$12(轉套餐)個人最愛菜式之一,呢間肉碎醃得好入味,食落好香口惹味,廚師煮四季豆火候控制得幾好,食落好脆而且有保留本身嘅甜味。😋彩椒薯仔牛柳粒煲 $85 🫶🏻好味到癲🫶🏻必食好有驚喜嘅一道菜,炒得好有鑊氣,主角牛柳粒煮得啱啱好唔會太老,第二主角薯仔外脆內軟,配角紅青黃黑三椒加上芝麻,全部混合起嚟味道非常惹味,送飯食真係一流,我食到爬飯都快咗😂。呢款菜好似唔係成日有,希望餐廳日後加入日常菜單,好好味🤤。😋凍奶菜茶膽ok,唔會太奶太甜。😋檸檬王子大杯C+配雲呢拿雪糕,又甜又夠爽,簡單好味嘅雪糕特飲。又平又好食😋我一定會encore!📍檸檬冰室 (葵興商場)📍葵涌禾葵里2號葵興商場地下10-12號舖.....
荃姐呢期時運好高,
係葵興做完嘢求其搵間餐廳食都撞到間好嘢😂,
個名叫檸檬冰室,
位置就喺正葵興邨隔離。

兩個人食叫咗兩個晚餐,
跟中/西湯+送熱飲,
然後例牌凍飲/特飲再加錢。

😋羅宋湯
都算足料嘅,味道就偏辣。

😋欖菜肉崧四季豆 $65+$12(轉套餐)

😋彩椒薯仔牛柳粒煲 $85
🫶🏻好味到癲🫶🏻必食

😋凍奶菜
茶膽ok,唔會太奶太甜。

😋檸檬王子
大杯C+配雲呢拿雪糕,又甜又夠爽,簡單好味嘅雪糕特飲。

又平又好食😋
我一定會encore!

📍檸檬冰室 (葵興商場)
📍葵涌禾葵里2號葵興商場地下10-12號舖