住元朗嘅朋友,特登打電話來強烈推薦,叫我入去食好嘢,話嚟到先至話我知,故作神秘,心諗,有乜嘢咁巴閉?😀咦!原來係呢間船長火鍋,火鍋加爐端燒🔥,都係百零元起,任飲任食120分鐘,唔係卦?😳先來湯底,薯仔蕃茄湯,仲有串串燒,海鮮拼盤,真係睇見都開心🥳肥牛,雞肉,好快就為我地送上,坐得舒服,空間感夠👍🏻店員細心介紹路端燒的用法,為免燒濃,要定時加水在旁邊,原來係咁嘅,海鮮尚算新鮮,雖然種類不算太多,但係咁嘅價錢,已經物超所值😬路端燒嘅好處就係自己控制火候,好有成功感和滿足感,我覺得自己其實煮嘢食都有返兩度😬睇吓我自己燒嘅鮑魚,燒得幾靚,真係有圖有真相㗎😂火鍋自助區,應該有嘅配料都應有盡有,而且十分新鮮,擺放整齊😍一輪衝鋒之後,梗係要煮返個麵食,我覺得佢哋呢度個生麵超正,加埋啲蕃茄湯底,我足足食咗兩個👍🏻👍🏻👍🏻飯後甜品都好多選擇,名牌雪糕、雪條,任君選擇,服務員效率亦十分高,值得一讚👍🏻最後埋單人均消費都係$200左右,真係超值舒適又好味,冇得輸😬
咦!原來係呢間船長火鍋火鍋加爐端燒🔥,都係百零元起,任飲任食120分鐘,唔係卦?😳
肥牛,雞肉,好快就為我地送上,坐得舒服,空間感夠👍🏻
睇吓我自己燒嘅鮑魚,燒得幾靚,真係有圖有真相㗎😂