2023-05-27 489 views
鮨一日本料理喺荃灣、大埔、尖沙咀都有分店,之前喺大埔食過,今次就去咗荃灣廣場附近嘅分店食晚餐,食完方便我哋喺附近幾個商場行街😆餐廳位置唔算好多,牆上有塊大黑板寫住師傅嘅推薦菜式、由日本送到的刺身等🇯🇵我哋要左個火炙魚生丼定食,定食連埋味噌湯同埋沙律。魚生有帶子、三文魚、油甘魚、左口魚邊等,炙燒完好香魚油味,連同少少辣油,十分美味🤤十分推薦鮨一既招牌<<鮨一千層海膽飯>>😍海膽堆到一層層成座山咁,仲附上紫菜俾你夾住食,啖啖鮮甜海膽,我哋仲升級左做日本馬糞海膽,下面仲有吞拿魚蓉同埋壽司飯,正到呢😍另外仲叫左幾樣野食,前菜既子持魷魚筒好特別🦑啲魷魚鬚同埋卵係魷魚筒入面,都係第一次食。牛油果軟殼蟹飯卷十分足料,好啱share 食!鮟鱇魚肝口感細膩潤滑,配上多士食都唔錯😋🔸火炙魚生丼定食$158🔸鮨一千層海膽飯-升級日本海膽$248🔸鮟鱇魚肝$98🔸子持魷魚筒$78🔸牛油果軟殼蟹反卷$78🔸鹽燒活白鱔串$68🔸日本芝上蛋糕$32🔸綠茶蕨餅$28🔸信洲蘋果梳打$35🔸信洲白桃梳打$35📍#鮨一日本料理 (#荃灣美食)荃灣大壩街79號地舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我

🔸火炙魚生丼定食$158
🔸日本芝上蛋糕$32
🔸綠茶蕨餅$28
🔸信洲蘋果梳打$35
🔸信洲白桃梳打$35

📍#鮨一日本料理 (#荃灣美食)
荃灣大壩街79號地舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎