尖沙咀都開左啦!不過我都係幫襯佢既銅鑼灣店。之前試過佢既珍珠手炒黑糖,但其實想試佢既大甲芋頭多啲!!店員仲話3PM之前黎先有機會飲到芋頭,因為好快售罄,但今次傍晚去都仲有得賣大甲芋頭鮮奶 $32排隊連拎野飲都係等左10分鐘左右,本身想加珍珠,但原來呢隻款冇得加。一如以往,第一次要飲佢最原先既味,飲唔會低糖果啲(我都唔記得呢杯本身有冇得揀甜度),採用左自家牧場鮮奶,芋頭就係台中大甲地區有名的檳榔心芋頭,係用人手壓成蓉,一飲係有啲甜,但呢股甜味係絕對可以接受,每一啖都有溶溶芋頭口感,綿密口感,幾清新!幾岩我口味 ,但$32都有少少貴

大甲芋頭鮮奶 $32

2018-06-25
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)