2024-10-19 4202 views
一直聽聞呢間懷舊大排檔,但一直都未的起心肝去試,直到近日咁岩經過,又見只係需要等三張枱就試下啦(平日,晚上約7點)等位時無野做睇下食評,見好多comment 話侍應態度差,野食一般,都有d 擔心,不過都嚟到門口,又試下你咩料啦🫢一入到去已經俾佢嘅裝修吸引咗,畢竟有歷史痕跡嘅地方已經買小見小,再望下,連汽水都係細支玻璃樽版😍😍自細已經覺得細支版係特別正。由於今次得兩個人食,所以唔敢叫太多,一個炒麵,一個杏汁豬肺湯,椒鹽粟米,咕嚕肉同一個菜已經係極限。好快d 餸已經上枱。先講個湯,真係不得了,份量超多(5,6個人飲都得)湯料亦好足,湯清甜,好香杏汁味,洗豬肺係好麻煩嘅事,無估到餐廳都會洗得咁乾淨,驚喜!椒鹽粟米炒得乾身,椒鹽味夠香,大排檔夠獲氣嘅水準。炒麵,用我自己個人比較中意嘅幼麵,乾身唔油,配埋辣椒醬,正~咕嚕肉同個菜就一般野,唔特別出色亦唔難食。最後d 野食唔曬要打包,啊姐態度非常好,仲主動提我包走湯料,話係好野喎😂😂整體價錢合理,下次經過會為左個湯再入嚟😝

好快d 餸已經上枱。

椒鹽粟米炒得乾身,椒鹽味夠香,大排檔夠獲氣嘅水準。

咕嚕肉同個菜就一般野,唔特別出色亦唔難食。

整體價錢合理,下次經過會為左個湯再入嚟😝
  • 杏汁豬肺湯
  • 椒鹽粟米