2016-07-04 166 views
香港近來越黎越多雪糕店,除左口味令人意想不到之外,賣相亦愈趨精緻。位於旺角登打士街既Candy Shake主打糖果奶昔,所以牆身都用上唔同口味既糖果黎做裝飾,搶眼繽紛,而且令人有耳目一新感覺。榴槤貓山皇雪糕 $30膠杯分開兩層,方便店員將乾冰放o係兩個杯中間營造飄雪效果,一講起乾冰,相信唔少人都會諗起志明與春嬌既浪漫關係,而呢杯雪糕上面灑滿彩色朱古力粒粒又好有少女感覺。雪糕味道冇辜負到我既期望,雪糕榴槤味濃郁但唔會過甜,口感細膩幼滑,奶味重得黎又唔會蓋過榴槤味,反而令到杯雪糕更加creamy。見到牆身掛住既蛋糕燈箱,原來芝士蛋糕都可以有榴槤味,下次有人生日就可以買個試下。
榴槤貓山皇雪糕
榴槤貓山皇雪糕 $30
2016-07-03
$30 (Lunch)
榴槤貓山皇雪糕