2016-09-20
是日假期,放工就來到觀塘食晚餐。Menu 有不少選擇,我偏好西餐就不難選擇。叫左set, set 包湯同餐包。揀左雜菜羅宋湯。酸酸甜甜的味道,雜菜足料,偏酸。帶子黑松露意大利飯$158帶子味好濃郁,淡淡的黑松露味滲入飯身。飯身質感唔算太濕,幾岩我。法式烤春雞$168原隻烤雞賣相不錯,配上燒汁更加惹味,外皮烤香,唔會太熱氣。美中不足是雞肉調味較淡,需要點多少少汁。配料有薯仔,蕃茄仔。熱玫瑰蜜花茶$3(跟set 加)最近身體關係都少左飲凍野,呢杯熱飲味道唔錯,玫瑰花味幾濃郁,加左蜜糖,茶味唔算多。朱古力花紋雲尼拿芝士凍餅$38set dessert 加$28or $38, 揀左最鐘意既芝士凍餅。係凍櫃解凍出黎,芝士唔算太硬,所以都幾易切。入口芝士味同cream 融合得不錯,甜而不膩,評分最高。
帶子味好濃郁,淡淡的黑松露味滲入飯身。飯身質感唔算太濕,幾岩我。 法式烤春雞$168
原隻烤雞賣相不錯,配上燒汁更加惹味,外皮烤香,唔會太熱氣。美中不足是雞肉調味較淡,需要點多少少汁。配料有薯仔,蕃茄仔。 熱玫瑰蜜花茶$3(跟set 加)
最近身體關係都少左飲凍野,呢杯熱飲味道唔錯,玫瑰花味幾濃郁,加左蜜糖,茶味唔算多。 朱古力花紋雲尼拿芝士凍餅$38