2007-11-17
今年生日非常忙碌,H先生同我都要去到8:00先走人,佢帶左我o黎呢度,話重溫一下英國風情,哈哈,有心有心!Dot Cod確實有少少traditional既英倫feel,同意之前網友所講,casual and modern,唔好expect好elegant o個隻feel。不過係有少少嘈吵,人多好應聲,可能Friday night係多o的gossip o野講o既。但整體感覺舒服,waiter態度良好,我o地叫o左半打蠔(點少得呢?哈!),3隻Bald Eagle 3隻Irish Rock,蠔唔係今次o既主打,預期之內o既普普通通啦,用o黎點綴吓o者,嘻嘻!之後order o左個薰魚salad (唔記得o左係咩魚添)做starter,main course就叫o左三文魚扒同King Pawn Pasta,其實呢度o既魚整得幾有水準,好滑溜,King Pawn Pasta少少spicy,份量亦足夠,最尾一個香蕉拖肥蛋糕,出乎意料地唔係太甜但有texture,cool!一整枝Chablis house white好快飲完,yeah!最驚喜係H先生額外送上既Jenny's Bakery,今朝累我
最驚喜係H先生額外送上既Jenny's Bakery,今朝累我忍唔倒口食o左半罐當早餐,哈哈!
講得出o黎o既生日願望係戒掉紅肉!