2014-01-30 1297 views
難得同好友都喺星期一放假, 便相約喺西貢市一聚 (≧∇≦) 先喺碼頭附近閒逛, 藍天白雲, 海天一色, 行咗陣, 心情即刻輕鬆哂!! 行到一點左右, 肚子開始投訴, 就決定收隊揾食~見呢間餐廳有露天茶座, 而且望落都幾舒服, 就決定一試啦!!我哋兩個都係叫咗午餐 - 有南瓜湯 & 白汁菠菜雞肉長通粉 + 餐飲先講個南瓜湯, 賣相同味道都唔錯!! 湯底煲得夠蓉, 但當中都有少少南瓜粒, 正!! 跟餐嘅蒜蓉多士亦 okay, 點湯食一流 ^^主角 - 白汁菠菜雞肉長通粉, 賣相都不錯, 而且份量十足! 可惜食咗兩啖已經覺得頗鹹, 要 keep 住飲水先平衡翻… 略為失準! 值得一提啲雞肉, 無論味道同質感都勁似 nugget... 食落都幾得意 ^^餐飲都係啲例牌選擇, 我點咗凍檸茶, my friend 就點咗熱檸水… 味道都中規中矩! 不過我哋掛住傾偈, 唔記得咗影相…總括而言, 呢度嘅食物都 okay! 如果想過一個舒適嘅下午, 都係一個不錯嘅選擇 ^^

南瓜湯 + 蒜蓉多士
白汁菠菜雞肉長通粉

2014-01-27
$86 (Lunch)
南瓜湯 + 蒜蓉多士