2019-06-27
話說陳日用完KLOOK後,發現佢有多間店舖優惠做到今日,而附近有依間,當然要用咗佢。快樂蜂對上次食係旺角店剛開時,當時啲雞好重雪藏味,燈箱餐牌設計好難睇,要問收銀先攞張餐牌俾你睇,所以就算附近開咗都無再去。雖然Klook獨家套餐無得對比,但賬面折成廿幾蚊,中杯汽水、肉醬意粉,炸雞兩件,廿幾蚊食梗多嘢都一定抵。中午都無嘜人,抬面放有餐牌任睇唔洗問佢攞,收銀廣東話麻麻亦預咗要英文,出餐好快!要攞機嘟QR Code花咗啲時間,但期間經理收完貨後仲有時間執好哂,送貨佬同我同𨋢來,同𨋢走,係佢慢定我快?不過前後都唔洗十分鐘。汽水未就係過啲款,無特別望;肉醬意粉果然份量同過間啲飯無差,只能有感未能飽,太淋意粉加好醬肉醬?食到幾舊腸;主角炸雞身型唔錯,脆皮剛好,肉質帶滑,但未到出油,仍然無調味,但今次就無食到雪藏味,醬汁係KFC薯蓉過隻汁走胡椒,對我嚟講唔夠味,幫助不大,可能蕃茄醬仲開心。睇返佢餐牌價錢合理,有幾款出面都少見,早餐款式算多,值得回頭。