今日嚟咗銅鑼灣行街,行到攰攰地搵咗間茶記,冇諗過勁好食,而且CP值又咁高✌🏻叫咗個沙嗲牛轉烏冬,個沙嗲牛真心好高質,沙嗲味非常之香濃,而且牛肉好嫩滑,而且烏冬嘅份量好足,作為下午茶餐超級飽,而且呢個係一個常餐,有埋個細菠蘿包配搭炒滑蛋連埋火腿,好滿足👍🏻另外仲叫咗個黑椒雞扒餐加薯條,我會話個雞扒好厚身,但係煎得好Juicy,仲好有肉汁,配搭埋香口嘅黑椒汁,同埋脆身嘅薯條,簡直滋味滿瀉😋臨尾點少得個甜品,嗌咗個一口多士配花生碎雪糕,一口西多士好好味,配搭埋花生醬蜜糖等等,每一啖都好邪惡,而且個雪糕係朱古力味,都幾好食,好有驚喜😍嚟得茶餐廳點都要叫杯紅豆冰,正常發揮又唔會過甜,凍檸茶都係水準之作,整體嚟講食得唔錯,上餐速度非常快😎

2023-11-19
$100 (Tea)