2023-08-07 80 views
經開銅鑼灣做野,食個快飯又要再做過,天氣熱總係想食湯麵濕下口😝同同事入黎坐底,叫到有個後生師父仔整刀削麵,即叫即削,都幾有功架🤩喺度食野個望住師父仔削麵,都算幾輕鬆😌 我點左碗蒜泥勳蹄湯刀削麵,欣賞佢麵餸分上,唔會比湯浸走啲餸味👍刀削麵話晒係人手整出黎,削出黎嘅長度厚度唔算好平均,但口感同麵嘅味道都好有自家製嘅感覺,一流😋😋麵條彈牙且煙韌,咬落去係有少少麵香味。蒜泥同勳蹄,好夾,但小心唔好一次點太多蒜泥,因為啲生蒜都幾辣 同事就點左個麻辣手撕雞菜飯,菜飯啲菜都幾新鮮,無話焗都黃晒,同事話整體都好好味,麻辣味適中,唔會麻到食唔到味😚 我地再叫左個小食,紅油炒手🥟店內水餃雲吞都係自家包,粒粒雲吞都好大粒。而紅油有辣椒香味,但唔係好辣,完全食到粒雲吞餡嘅味道,無比啲紅油蓋過。簡單食碗飯麵,呢度係個幾好嘅選擇

簡單食碗飯麵,呢度係個幾好嘅選擇